Vietnam      Guangzhou naar Hanoi

Vliegen naar Hanoi, Vietnam dus. We zitten in het vliegtuig dat begint te taxie-uh. Roept de captain om: this flight goes to Ho chi min city. aaaaaah!! Wij krijgen allebei een scheut in onze onderbuik. We moeten toch naar Hanoi?? Maar de goede man gaat verder: first we stop at Hanoi.Gelukkig, we krijgen meteen te vreten en onze eerste vietnamese loempia gaat er goed in.


In hanoi worden we in een taxi gelokt en we gaan naar een sfeervol
budgethotel, met een balkon en ons eerste echte view!! In China hadden we de betonnen muren van de buren als view.
We duiken de stad in en het is werum in hanoi, het is er druk met heel veel scooters, motorbikes, cyclo's en taxi's. We besluiten om meteen maar naar een goed travelagency te gaan om onze holiday in holiday vast te laten leggen. We willen namelijk even bijtanken in Halong bay, dat ligt dus aan de kust. Via dit reisbureautje boeken we een heenreis en een terugreis een aantal dagen later. Een lekkere strandvakantie van 3 dagen hebben we wel verdiend, vinden we. Nou het boeken verloopt vlotjes alleen zegt het meisje dat het Catba island + strand niet echt relaxen is want het is nogal touristisch. Ach ja als we maar met onze kontjes in de zee kunnen dabberen is alles okay.

streetlife Hanoi 

We stellen ons dus maar in op een soort van Salou-achtige taferelen. We vertrekken de volgende morgen dus om 7:30 slik. We gaan met een groep van 13 mensen een rondvaart doen in halong bay, daar blijven we een nacht op de boot slapen en dan varen we naar catba island waar ook een national park te vinden is met veel beestjes en plantjes. Wij blijven dan 3 nachten langer op Catba island om dan op het strand rond te freggelen, en gaan vervolgens met een andere groep terug richting hanoi.