Shanghai


Niet geslapen in het vliegtuig, dus heel moe kwamen we aan. Met een bus van het vliegveld naar de stad en richting ons hotel. (shanghai railway station) Het duurde iets langer dan we hadden verwacht, zo'n anderhalf uur. Het hotel is poepiesjiek. Met goud bekleed. De kamer ziet er perfect uit, we hebben een gaaf overzicht over een stukje van Shanghai, want het is groot hoor, er wonen hier 13 miljoen mensen. Na een aantal uren geslapen te hebben zijn we de stad in gelopen. Met een kaart natuurlijk. We zijn helemaal naar de Bund (moeder kun je het volgen?) een rivier door Shanghai, gelopen. De wandeltocht duurde zo'n 4 uur. Dus we waren bekaf toen we op een bankje het uitzicht zaten te bekijken.

 

's Avonds heel luxe gegeten. We moesten de lift naar de 7de verdieping nemen en daar zat M aan de Bund, een restaurant met schitterend dakterras. Met uitzicht over de hele boulevard. Tegen de avond, dus allemaal mooie lichtjes voor Sabine.Taxi gepakt terug naar het hotel en 'onderuit' gespeeld tewijl we op tv de us-open konden volgen. Nog lekker gesmikkeld uit ingrids snoepzakkie, de pappas en de mammas gebeld en toen eindelijk gaan slapen dat was rond 00:30. Rond 11:00 liep het wekkertje af, de telefoon hadden we gezet. gerommeld en tickets gaan regelen. Zometeen gaan we naar een theehuisje midden op een meertje (mama alies, dat ene huisje met die puntjes, die je in het boek zag staan!!!) en dan gaan we oud china bekijken, we gaan gericht lopen of toch maar taxi er naar toe?? We komen er al snel achter dat we onze tijd goed moeten indelen en benutten maar ja makkelijker gezegd dan gedaan. That's all fooks we gaan sluiten en tot de volgende keer!!

Eindelijk een internetcafé gevonden na 3 uur. We zaten steeds verkeerd, we zitten in de Shanghai library op hele lage bureaustoeltjes te typen. Na een vermoeide reis en na gister de jetlag van ons af te hebben geslapen hebben we al veel indrukken gehad en zijn we er echt nog een beetje beduusd van. Of is dat nu een cultuurshock?? Het is hier benauwend warm zo rond de 27 graden en bewolkt, gelukkig want als de zon zou schijnen dan is het helemaal niet meer uit te houden. We zijn al in de bus geweest, en vandaag de metro uitgeprobeerd ging goed alleen gingen we de verkeerde kant dus op. Fietsen alies, dat gaan we maar niet doen oversteken is al gevaarlijk. Maar het stikt hier van de fietskes en brommertjes met of zonder mondkapjes en beenwarmers en armwarmers. ze staan met kuddes bij het stoplicht te wachten tot dat ze mogen. 

De chineesjes zijn wel grappig hoor heel vliendelijk en goedlachs. In het begin een beetje nukkig maar dan laat je de lonely planet zien en je wijst dan b.v. library aan en dat staat dan in het chinees dan zijn ze gevallen voor mariekuh's charmes. Over charmant gesproken ze dragen hier panty kousjes onder een korte rok of broek, nieuwe mode?? Plastuit is nog niet in gebruik geweest de toiletten zijn tot dusver errug netjes. Hier en daar al wel flink gerochel gehoord en gezien. Vandaag hebben we treinkaartjes voor beijing gekocht we vertrekken 9 september om 22:30 de reis duurt 22uur. Het was binnen vijf minuten gepiept. Gelukkig dus. Het vrouwtje achter de toonbank was heel grappig. We hebben first class, en haar duim ging omhoog met een geweldige lach. We hebben dus soft sleepers voor 415, jannekes (yuan).