Hong Kong


metro in hong kong zeeeeer schoon

Als we zo dicht in de buurt zijn, willen we dit niet missen.
We waren van plan om dit met de trein te doen, maar toen ons de optie werd voorgelegt om dit met de boot te doen, vonden we dit veel leuker en was ook nog eens goedkoper.Problemen bij de douane, we hadden maar 1 entry op onze visa staan dus mochten we china niet terug in, vreemd Hong Kong is nu toch van China?? Maar goed, visum laten maken voor 80 piek pp en hij was de volgende dag klaar. Mooi.
 

 

Hong Kong is
- bergen, 
- groen, 
- alleen maar wolkenkrabbers,
- zakenmannetjes/vrouwtjes, 
- engels pratende chinesen, 
- vrouwelijke rokende chinesen,
- dubbeldekkers, 
- links rijden, 
- verrekkes warm 
- en ontzettend gaaf!

Uitzicht over Hong Kong

 

Op het hoogste puntje geweest, Victoria's peak, geweldig uitzicht over de stad, ook by night. Tram naar beneden genomen, misselijkmakend.

s Avonds hotel zonder tandeborstel en kam. 's Morgens naar Aberdeen (haven), visvangst was net binnen en het rook er heerlijk, garnalen die in de zon lagen te drogen, krabben, levende vissen, bootjes, jachten, sampan bootjes, wij ook weer verkeerde kant oplopen, bus terug genomen, toen zagen we het grootste drijvende restaurant van Aberdeen.
Nog wat in de stad rondgelopen, visum opgehaald, naar de boot, ronken, in het busje stappen, en in Guangzhou uitstappen.Slapen en uitslapen
 

Uitzicht Victoria's Peak