Vietnam

 

HoiAn

 Hoi an japanse brug
Hoi an: echt een geweldig lief klein prutsterig kneuterig freuterig scheetig durpke. Echt waar, we hebben een geweldig sfeervol hotel, met een gezellie kamertje. We lopen meteen het dorp in om te eten. Komen bij de rivier uit en gaan de brug over. Dan komt er van links en van rechts vrouwen naar ons toe om te vragen of we daar komen eten. Rechts wordt goedgekeurd door de lonely planet, dus zit het daar propvol met van die stomme backpackers. Links zit niks, jawel daar zitten sabienuh en mariekuh.Heerlijk gegeten, de schrimps zijn net uit de zee gehaald en op ons bordje geserveerd. Het meisje kletst wat met ons en ze is lief. Ze verteld over school, over jongens (daar is ze nog te jong voor:17) en over haar zus. Zij heeft haar school betaald en nu wil ze graag iets voor haar zus terug doen. 

Het toeval komt uit de lucht vallen, haar zus heeft toch een winkeltje met zijde en maakt dus kleren op maat. Net als alle andere vrouwelijke bewoners in Hoi an. Ze maken allemaal kleren. Wij die goedzakken spreken af dat we morgen terug komen en met haar naar de markt gaan waar haar zus werktDe volgende morgen lopen we wat door het dorpje en maken een tour door Hoi an. Je koopt een algemene kaart en kunt dan zelf kiezen waar je hen wilt, een museum, een pagoda, een assembly hall, een oud huis (hebben we thuis ook maar ja.)en nog iets extra's. Leuk maar toch wel heel warm, dus na elk interessant iets gaan we wat drinken want mariekuh zweet zich toch wel het laplazerus. 

 

de kledingmarkt in hoi an
Dan uiteindelijk naar Hin. We lopen samen naar de markt en ontmoeten de grote zus. Oke uiteindelijk hebben ze al mijn (mariekuh) maten opgenomen  en maken ze een au ja voor me. Traditionele kleding van vietnam, oftewel mariekuh d'r trouwjurk. Over de markt gelopen en de kinderen zien terug komen van school. Op naar het volgende winkeltje, ja mariekuh is op  dreef, na al die armbandjes van sabien gaat mariekuh nu geld uitgeven. Ik laat weer mijn maten op nemen en laat een ingewikkelde broek maken, waar je trouwens niet mee kunt plassen. Jullie zien hem wel thuis, is niet uit te leggen. Volgende morgen hebben we fietsen gehuurd, we love bicycling, en fietsen eerst nog even langs de grote zus om voor sabien een baggy trouwsers aan te laten meten, die dezelfde dag nog klaar is. 

Dan fietsen we door het platteland naar het strand, en brengen onze huid weer op vietnamees niveau. Wel een grote regenbui van een kwartier gehad, maar daarna was het zonnetje er braaf weer.Op de terugweg weeeer langs de grote zus, die niet van sabien af kan blijven, trouwens veel meer vrouwen, ze vinden sabien fijn om aan te raken en mijn haar is heeel erg in trek, ze doen het zelfs voor me los, zodat ik er nog mooier uit zie. Not. We zijn heel blij met onze kleren en houden nog een modeshow in onze hotelkamer, om dan naar bed te gaan want morgen om 5:00 op en om 6:00 in de bus naar Na Thrang.