Hangzhou


lotusflower for floor! We hadden ons in de dagen vergist. we zaten een dag te ver en moesten nog een nacht bij boeken 
in het hotel want de trein naar Peking (Beijing) vertrok pas op zondag. Die extra nacht zijn ze trouwens vergeten af te rekenen hihihi. Dus de volgende dag maar naar hangzhou gegaan met de trein (om te oefenen) soft seats heen. Hangzhou was echt de moeite waard heeel druk met chinezen dat wel maar de omgeving was prachtig, je komt er weer van bij na een aantal dagen Shanghai. 

De terugreis moesten we hard seats nemen en zaten we tussen de kippen en de varkens en sjinezen. Was heel gezellig hoor stonk alleen een beetje. Heel de terugreis hebben we met Raymond zitten kletsen een sjinees die bij IBM werkt en dus aardig engels sprak. Hij vertelde over vroeger hoe het was toen hij opgroeide en hoe hij nu zijn zoontje opvoed. Ik heb hem nog maar wat tips gegeven want dit ging niet de goede kant op hihihih.

 

We zijn in ieder geval heel de trein reis met hem aan het kletsen geweest (duurde toch 2 uur). Vandaag nog naar de oude stad geweest, nu bij daglicht en het was ontzettend druk, tja wie gaat er dan ook op een zondag naartoe?? Wij dus. Op zoek geweest naar ansichtkaarten want dat kennen ze hier dus niet. Uiteindelijk gevonden en in een parkje zijn we begonnen met schrijven, en de sjineeskes vonden dat weer heel interessant. Oh ja gister werd mariek op de foto gevraagd door een mevrouwtje echt scheetig. Ze zijn echt af en toe aandoenlijk, grappig maar ook nors en smerig oh ja ze kunnen stinken.  maar sjinezen. 

 

hard seats

Vanaleswa dus net zoals de nederlanders. Mariekuh was vanmorgen een 'poepsjinees' zielig maar wat diacuur remmers al niet doen, dus nu gaat het alweer. Verder nog geen mankementen ofzo nee het gaat eigenlijk nog steeds goed en we moeten af en toe tegen elkaar zeggen dat we hier nu echt zijn, we beseffen het af en toe niet zo. Toch raar want als je om je heen kijkt zie je alleen maar chinesen.